Betonvágás gyémántszemcsés szerszámokkal

Betonvágás

Betonvágás

A betonvágás, vasbeton, tégla és egyéb építőelemek vágása házilag nagyon nagy nehézséggel és bonyodalommal jár. Az ütve fúrók és egyéb házi használatra készült gépek, bár elbírnak a vékonyabb falakkal, de könnyen előfordulhat, hogy a fal megreped, esetleg sérül, és gyengül az épület statikussága. A másik ok, amiért ezeknek a gépeknek a használatát mellőzni kell, mivel maga a vágás hatalmas zajjal jár, és a por eltakarítása is fáradságos munka. Ezért kizárólag az erre alkalmas speciális vágóeszközökkel érdemes belekezdeni a munkába.

Az általunk használt vágógépek nagy választéka lehetővé teszi, hogy akár nagy vastagságú szerkezetek, falak, padlószerkezetek vágását milliméter pontossággal végezzünk betonvágást.

Ide tartozik a sínes rögzítésű- és vezetésű tárcsás vágógép, ami főként utólagos átalakításoknál, áttervezéseknél, és födémnyílások, gerendák, pillérek méretre vágásánál a legfontosabb. A vágógép alkalmas egyenetlen felületek vágására is, akár 70 centiméter mélyen.

A síkvágógépek nagy teljesítményű gépek, diesel és elektromos meghajtással, 300 milliméteres tárcsamérettől egészen 1200 milliméterig alkalmazható. Főként födémszerkezetek vágásánál, dilatációs hézagok készítésénél, vasalt és vasalatlan térbeton szerkezetek vágásánál alkalmazható.

Az építőipar elengedhetetlen és egyik legfontosabb része a betonvágás, amit gyémánttartalmú tárcsákkal végzünk el. Ezt a gyémánttechnológiás megoldást alkalmazzuk a panelépületek vágásánál, hiszen a leggyorsabb és legprecízebb eredményt tudjuk elérni ezzel a módszerrel. A gyémánt fejjel való betonvágás pontos, és nincs szükség utómunkálatokra, a vágott felület egyenletes és sima marad. Az épületben nem keletkeznek károk, mivel az eljárás rezonancia- és zajmentes is egyben. A modern technológiának köszönhetően a betonvágás a régi technológiához képest (vésés) – ami nagy zajjal, kezelhetetlen porral járt, valamint sok esetben kárt okozott az épületben is – komfortossá válik! A gyémántfejes vágás további előnyeihez tartozik, hogy pormentes, mivel az eszköz vízzel hűtése lehetővé teszi, hogy az elforgácsolódott betont megkösse. Ezzel az új betonvágási technológiával képesek vagyunk rövid idő alatt is teljesíteni a munkát!

A gépek helyigénye kicsi és mindenhova felszerelhetőek, ezért a betonvágás lényegesen könnyebb, mint egy régebbi géppel. A korongvágó gépeinkkel lehetőség nyílik arra, hogy szabálytalan formákat vágjunk a falba.

Betonvágás sürgősen: 06-30/564-6162 Figyelem! A sürgősségi betonvágásért nem számítunk felárat!

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a betonvágással kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Tapasztalt és jól képzett szakembereink állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!

Egységárak vasbeton vágási munkákra

Vasbeton fal és födém vágása sínes vezetésű betonvágó géppel: 70.000 Ft/m2
Vasbeton födém vágása síkvágó géppel: 64.000 Ft/m2
Vágás, gyémántgyűrűs kötélvágó géppel: 120.000 Ft/m2
Hálós vasalású, vagy „acélhajas” aljzat-térbeton vágása síkvágó géppel (vasalás max.Ø6-8mm): 43.000 Ft/m2
Vasalatlan térbeton, aljzatbeton vágása síkvágó géppel: 29.000 Ft/m2
Diletáció vágása frissbetonban 3-5 cm vágási mélységben: 16.000 Ft/m2
Vágás vízhűtéses kézi vágógéppel max 10-12cm vastagságig: 1.000 Ft/cm (vágási mélység) /m (vágási hossz)
A vágási egységárak a vágási felület 1 m2 -re vonatkoznak.
Erősen vasalt szerkezetek fúrása +20-25% vasalástól függően.