A betonroppantás megoldást nyújt olyan nagy betondaraboknál, melyek az épületen belül kerültek kivágásra a falból, és onnan ki kell vinni. Ilyen esetekben az önjáró munkagépekkel nagyon nehezen lehet hozzáférni a nagyméretű betondarabokhoz. Természetesen ki kell emelni és el kell távolítani egy speciális emelőgéppel, azonban nem minden esetben tudjuk ezt megvalósítani, vagy a gép hiányában, vagy a tér adottságai miatt. Ezen esetekre tökéletes technológiai megoldást jelent a betonroppantás. A betonroppantás során gyakorlatilag a munkadarabot darabokra törjük és így kézi erővel könnyedén elszállíthatóvá válik a törmelék az épületből. A betonroppantás az a technika, mely ezt lehetővé teszi, ráadásul a vésésnél kevesebb porral jár, rezgés és lárma nélkül.

Miért praktikus megoldás a betonroppantás?

A betonroppantás rendkívül hatékony, és egyszerű eljárás, mely a hagyományos véséssel, nagykalapáccsal szemben egy rezgésmentes technológiának számít. Egy minőségi betonroppantó géppel és néhány tapasztalt szakemberrel gyorsan eltakaríthatja a felesleges tömböket szinte bárhonnan, miközben nem történik jelentősebb, felesleges porképződés. Végeredményként olyan kisméretű betondarabokat kapunk, melyeket kézben, talicskában, vagy akár vödörben is könnyedén elszállíthatunk. Összességében egy ilyen praktikus megoldás.

Mi szükséges a betonroppantáshoz?

A betonroppantáshoz minimum két, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberre van szükség. A betonroppantás egy veszélyes feladat, melyet teljes munkavédelmi felszerelésben (védőszemüveget, acélbetétes cipőt, védőkesztyűt és acélhálós arcvédő maszkot viselve) kell végezni.

Mit érdemes még tudni a betonroppantásról?

Nagyméretű elemek vagy önállóan rendelkező elemek törmelékké való aprítására használják 30 centiméterig a kézi kivitelezésű betonroppantógépet. A kotrógépre szerelt betonroppantógép pedig 80 centiméter vastagságot is el tud érni. Előnyösen alkalmazható magas szerkezetek, például tornyok bontásánál. Az eljárás azért előnyös, mert a legcsendesebb az összes módszer mellett, gyorsan kivitelezhető, és költségtakarékos is egyben.

A hidraulikus betonberepesztő gép pedig nagy tömegű vasbeton és betontömbök, szerkezetek darabolására használjuk. Ez úgyszintén csendes és rezgésmentes eljárás.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a betonroppantással kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Tapasztalt és jól képzett szakembereink állnak a rendelkezésére és válaszolják meg minden felmerülő kérdését!