Betonfúrás gyémántszemcsés szerszámokkal

10 milliméter fölött nagy átmérőjű furatokig bármilyen készíthető ezekkel a szerszámokkal. Vasbeton és egyéb szilárd anyagokba, födémek, falak fúrásánál is jól alkalmazható.

A koronafúró gépezet kör alakú nyílásoknál, csővezeték készítésére használjuk ezt a gépezetet, amelyek különböző méretekben jelennek meg, a 10 milliméterestől egészen az 500 milliméteres nagyságig.

Miért praktikus a használata?

  • nem nagy a helyigénye
  • szinte mindenhova felszerelhetőek
  • nem csak felületre merőleges irányba lehet vele fúrni
  • több méter hosszúságú is lehet a fúráshossz

Vasbetonban vizes koronafúrót alkalmazunk, mivel elkerülhetetlen az anyagsúrlódás miatt a hő termelődése és a melegedés, puhább anyagokban viszont a vizes eljárást el lehet kerülni, mert kismértékű a melegedés.

Betonvágás gyémántszemcsés szerszámokkal

A vágógépek hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy akár nagy vastagságú szerkezetek, falak, padlószerkezetek vágását milliméter pontossággal.

Ide tartozik a sínes rögzítésű- és vezetésű tárcsás vágógép, ami főként utólagos átalakításoknál, áttervezéseknél, és födémnyílások, gerendák, pillérek méretre vágásánál a legfontosabb. A vágógép alkalmas egyenetlen felületek vágására is, akár 70 centiméter mélyen.

A síkvágógépek nagy teljesítményű gépek, diesel és elektromos meghajtással, 300 milliméteres tárcsamérettől egészen 1200 milliméterig alkalmazható. Főként födémszerkezetek vágásánál, dilatációs hézagok készítésénél, vasalt és vasalatlan térbeton szerkezetek vágásánál alkalmazható.

Gyémántgyűrűs kötélvágógép

Mikor alkalmazzuk ezt az eljárásmódot?

Nagy szerkezeti vastagság esetén alkalmazzuk, tehát 70 cm-es, vagy annál nagyobb vastagságnál, alapok, hidak és pillérek vágására használjuk. Hidak, gépalapok, hídfők, támfalak, tömbalapok vágásánál ideális ez a technológia használata. A kötélhossztól függően bármilyen hosszúság vágható.

Milyen előnyökkel rendelkezik a technológia?

  • könnyen felszerelhető
  • nagy vágási teljesítménnyel rendelkezik
  • nagy vágási mélységgel rendelkezik

Beton roppantás

Nagyméretű elemek vagy önállóan rendelkező elemek törmelékké való aprítására használják 30 centiméterig a kézi kivitelezésű roppantógépet. A kotrógépre szerelt roppantógép pedig80 centiméter vastagságot is el tud érni. Előnyösen alkalmazható magas szerkezetek, például tornyok bontásánál. Az eljárás azért előnyös, mert a legcsendesebb az összes módszer mellett, gyorsan kivitelezhető, és költségtakarékos is egyben. Betonroppantás

A hidraulikus betonberepesztő gép pedig nagy tömegű vasbeton és betontömbök, szerkezetek darabolására használjuk. Ez úgyszintén csendes és rezgésmentes eljárás.

Nagy teljesítményű vízfelszedő gépek

Ezekkel a nagy teljesítményű gépekkel távolítjuk el a fúrásnál, vágásnál keletkezett hűtőfolyadékot.

 

Célunk hogy precíz és tiszta munkát végezzünk!

Beton roppantás